Одржана централна манифестација поводом Међународног дана дјетета

У нашој школи је 20. новембра свечано обиљежен Међународни дан дјетета, односно 30 година од потписивања УН Конвенције о правима дјетета.

УН Конвенција о правима дјетета има посебан значај јер:

- први пут уводи дијете као субјект међународног права и заштите,

- препознаје сва права потребна дјетету на његовом путу одрастања – грађанска, културна, социјална, образовна,

- права успоставља као потребе које свако дијете има на путу свог одрастања.

За домаћина овогодишње манифестације Републички педагошки завод изабрао је нашу школу, као најбољу школу према критеријумима који се односе на рад и организацију рада школе, подршку ученицима, њихов раст, развој и учење.

Омбудсман за дјецу Драгица Радовић уручила је Захвалиницу директорици школе за успјешну сарадњу и свеукупну подршку унапређењу положаја дјеце у друштву, остваривању права дјетета и афирмацији најбољег интереса дјетета.

Ученици су заједно са својим наставницима извели пригодан програм, показали своје вјештине, таленте и знања, те уз игру и пјесму на најљепши начин прославили и честитали свој дјеци Међународни дан дјетета. Свечаности су присутвовали представници Министарства породице, омладине и спорта, Републичког педагошког завода, Министарства просвјете и културе, Омбудсмана за дјецу, бањалучких основних школа и чланови породица наших ученика. Присутнима се поред директорке гђе Ђорђе Грајић, обратила и омбудсман гђа Драгица Радовић.

Манифестација је била и медијски испраћена, а прилог је емитован у оквиру дневне информативне емисије Српска данас у издању РТРС (вријеме од 13:42).


Извор: веб-сајт Омбудсманаза дјецу Републике Српске и РТРС

This entry was posted in Кутак за наставнике, Кутак за родитеље, Кутак за ученике. Bookmark the permalink.