Посјета планетаријуму и акваријуму

У петак, 4.11.2022. године ученици шестих разреда наше школе, као и учесници квиза природних наука осмих разреда, са својим наставницима Андреом Стефањук Лаботић, Драгољубом Симићем и Жељком Мрђом посјетили су Природно-математички факултет и том приликом се упознали са планетаријумом и акваријумом.

Планетаријум представља технолошку симулацију васионе, кретања небеских тијела, а поред симулације васионе, звијезда и небеских тијела, планетаријум се користи и за унапређење наставе у области физике, географије, просторног планирања и геодезије, па су и наши ученици имали прилику да  науче нешто ново о свемиру, а што ће им бити од користи у настави.

Јавни акваријум Природно математичког-факултета представља  комплекс погодан за приказивање, размножавање и експериментисање са живим свијетом из различитих екосистема. Наши ученици су могли видјети животињске врсте из Јужне Африке, Јужне и Централне Америке. Највећи акваријум има 800 литара воде, а имали су прилику видјети 50 врста риба, неколико врста корњача, змија и гуштера. И ученицима и наставницима су све животиње биле занимљиве јер 90 посто њих није са наших простора.

Још једном се захваљујемо Милошу Игњатићу као и осталом особљу Природно-математичког факултета на срдачном дочеку и стрпљењу које су показали одговарајући на знатижељна питања наших ученика и наставника.

This entry was posted in Кутак за наставнике, Кутак за родитеље, Кутак за ученике, Ученички инфо. Bookmark the permalink.