Учешће на књижевно-кулинарској радионици „По рецепту књижевника 3“

Поводом Седмице грчког језика и културе у Бањој Луци је у четвртак, 27. маја 2021. године, одржана књижевно-кулинарска радионица „По рецепту књижевника 3“, посвећена грчкој књижевности и гастрономији.

Веза хране и књижевности предмет је расправе у дјелима стручњака различитих профила, али су у једном сагласни сви – као што су храна и пиће физичка потреба човјека, тако је и књижевност његова духовна потреба.

На позив декана Филолошког факултета у Бањој Луци Биљане Бабић, учешће у радионици имала је наставница српског језика Татјана Вукановић, која је у кратком експозеу представила Хомеров књижевни опус, осврћући се на најстарије античке епове „Илијаду“ и „Одисеју“. Веза између грчке античке књижевности и кулинарства пронађена је у специјалитету сувлаки.

Почасни гост радионице биo је Његова екселенција – господин Димитриос Папандреу, амбасадор Грчке у Босни и Херцеговини.

This entry was posted in Кутак за наставнике. Bookmark the permalink.