УПИС дјеце у први разред школске 2021/2022. године

Евидентирање дјеце за упис у 1. разред вршиће се у периоду од 1. 3. до 26. 3. 2021. године.  У 1. разред се обавезно уписују дјеца рођена до 31. 8. 2015. године, а могу се уписати и дјеца рођена до 31. 12. 2015. године (на основу мишљења Комисије која утврђује зрелост дјетета за полазак у школу), као и дјеца старија од шест година, а која због болести или других разлога нису била уписана у школу.


Документација потребна за евидентирање:

  1. Извод из матичне књиге рођених (може и копија, не мора бити новијег датума);
  2. Потврда о сталном мјесту боравка (издаје ЦИПС, да није старија од шест мјесеци);
  3. Потврда о обављеном љекарском прегледу дјетета пред упис у 1. разред (може се обавити код породичног љекара, педијатра или код приватног љекара; породичном љекару (не и школи) је потребно доставити потврду о стоматолошком прегледу који се може обавити у амбуланти у ЈУ ОШ „Бранко Радичевић“ или код стоматолога који већ води дијете или код приватног стоматолога, као и доказ о редовном вакцинисању дјетета);
  4. Kњига за праћење развоја и учења дјетета на увид, уколико је дијете похађало предшколску установу.

Напомињемо да смо дужни поштовати Рјешење о уписном подручју основних школа, којим је наглашено које су то улице које припадају уписном подручју. Уколико родитељи имају потребу да дијете упишу у школу чијем уписном подручју не припадају, потребно је да се обрате Захтјевом надлежној служби јединице локалне самоуправе (Град Бања Лука, Одјељење за образовање, здравство, омладину и спорт). Уколико добију сагласност, исту треба да доставе школи приликом евидентирања дјетета. Захтјев можете преузети овдје.

Евидентирање дјеце за упис у први разред за школску 2021/2022. годину вршиће се електронским путем. Потребно је преузети Образац за евидентирање, те исти испунити и послати на имејл upis.osppnjbl@gmail.com са назнаком (у пољу Subject) имена и презимена дјетета које се пријављује. Уколико сте у могућности, заједно са попуњеним Обрасцем за евидентирање, доствићете и скенирану документацију за упис (искључиво у .pdf формату) или ћете исту доставити  када будете долазили са дјететом на тестирање. Родитељ ће по пријему имејла добити повратну информацију о времену тестирања дјеце.

Продужени боравак

Родитељи ученика који су заинтересовани за кориштење услуга продуженог боравка, биће накнадно обавијештени путем школског веб-сајта и огласа на улазу школе о терминима за пријављивање, као и потребној документацији.

Уписно подручје наше школе:

Српских устаника до Тузланске, Цара Лазара, лијева страна од Градског моста до краја улице,  Слободана Кустурића (по избору родитеља), Стевана Булајића,  Старог Вујадина, Јована Јанчића, Прве крајишке бригаде народне одбране, Булевар војводе Степе Степановића, до укрштања са Мајке Југовића, Академика Милана Васића,  Мајке Југовића,  Церска,  Бошка Тошића,  Југ Богдана – до укрштања са Студеничком, Браце Поткоњака до укрштања са Цара Лазара, Крфска од укрштања са Цара Лазара, Марка Краљевића, Тодора од Сталаћа,  Срђе Злопоглеђе,  Јасеновачких логораша,  Први приградски пут,  Булевар војводе Степе Степановића од семафора у Цара Лазара до укрштања са Мајке Југовића, Царице Милице, Вилсонова, Сент-Андрејска, Мачванска, Српских добровољаца, Манастира Грачаница, Милице Стојадиновић Српкиње, Високих Дечана.

This entry was posted in ПРОДУЖЕНИ БОРАВАК, УПИС. Bookmark the permalink.